Verkstads val

31 oktober 2019 admin

Det finns väldigt många olika verkstäder som kan utföra service på din bil. Det finns både auktoriserade verkstäder och allbilsverkstäder på marknaden. Auktoriserade verkstäder är specialiserade på ett specifikt bilmärke medan allbilsverkstäder arbetar med alla typer av bilmärken. Söker du en allbilsverkstad som kan utföra bilservice i Tyresö kan du vända dig till Mekonomen. De har välutbildad personal som har tillgång till avancerad diagnosutrustning.

Några viktiga saker att tänka på när du ska serva din bil är först och främst att välja en verkstad som kan genomföra arbetet. Man kan enkelt kolla recensioner från tidigare kunder om de har varit  nöjda med verkstadens prestationer och bemötande. Det är även enkelt att jämföra priser om du ber om offert från olika ställen. På Mekonomen kan du enkelt få en offert på önskat arbete genom att uppge ditt registreringsnummer. Efter utförd service ska du vara noga med att du får en stämpel i serviceboken. Om den är digital ska du be om en utskrift om vad som förts in i systemet. Be även mekanikern ge dig en muntlig genomgång av arbetet som utförts på din bil. Se också till att få en kopia på serviceprotokollet så att du har dokumentation på att servicen är utförd. All dokumentation är viktig att ha kvar, man vill kunna se vilka åtgärder som genomförts på bilen och en fullt ifylld servicebok är guld värd vid försäljning. Den visar att bilen har blivit väl omhändertagen och inte har några dolda fel eller skador. 

Servar du din bil minst en gång per år så kan du vara säker på att den håller så länge som det är möjligt. Du kommer också att kunna känna dig trygg i att den inte plötsligt bara ger upp utan förvarning och det blir säkrare både för dig, dina medpassagerare och övriga trafikanter på vägen.

Fler nyheter