Är det snart dags för en ny bil?

25 februari 2020 charlotte_kristiansson

Kanske har din bil börjat bli lite gammal och skruttig och du står i valet och kvalet om du ska köpa en ny eller fortsätta reparerar den du har? Det är inte alltid så lätt att veta vad som är det bästa beslutet. Om du har en Ford exempelvis kan du boka in ett besök på exempelvis Ford Service i Stockholm och få ett utlåtande från en mekaniker. De kan ofta se hur lång levnadstid det finns kvar i bilen.

 

Förläng din bils ålder

Det finns flera saker du kan göra för att se till att bilen håller så länge som möjligt. En sak är att rostbehandla den. Det kan ofta göra så att bilen kan klara 2 år eller mer sägs det. Se dessutom också till att tvätta den regelmässigt för att undgå rost mm. Om du har ett garage som dessutom är varmt är det toppen.

Kör smart

Det kan också vara en bra idé att köra förnuftigt. Med det menas att köra bränsleekonomiskt. Det är aldrig en bra idé att ligga och köra för snabbt. Det drar otroligt mycket bensin. Det är dyrt när du kör men också dyrt på det sättet att det förkortar bilens levnadstid.

 

Ta den regelbundet på service

Det är också förnuftigt att du regelbundet tar din bil till service så att små problem kan fixas till innan de växer sig till större problem. Därmed kan du ofta undgå stora reparationskostnader. Om det är en större reparation som är nödvändig kan det vara en bra idé att åka utomlands och reparera bilen. I vissa östländer är det betydligt billigare att reparera sin bil än här hemma. Det kan vara ett förnuftigt alternativ om det ser tomt ut på kontot.

 

Om du tänker dig väl om kan din bil hålla längre än du tror. 

Fler nyheter