Bara fördelar med intensivkurs för körkort

29 december 2021 lily_hansen

editorial

Det finns bara fördelar med att gå en intensivkurs körkort. När du väl har fått ditt körkortstillstånd finns det inget att vänta på utan det är bara, så att säga, att köra. Ett körkortstillstånd gäller i fem år, men vem vill ha en bilförare ute på vägarna som tagit fem år på sig för att få köra själv? Nej, det är inte rimligt. Om du verkligen vill ta körkort är det bara att sätta fart. 

Du behöver som sagt ditt körkortstillstånd och sedan är det fritt fram att boka in dig på körlektioner. Du behöver först visa vad du kan för en trafiklärare så hen kan bedöma vilken nivå du ligger på. Det kan vara bra att ha kört lite innan du blir bedömd, annars finns risken att ni inte kommer ut från parkeringen. Om du har någon tålmodig familjemedlem eller vän som vill köra med dig och lära dig grunderna, är detta till din fördel. 

 

intensivkurs körkort

 

Hur många lektioner innehåller en intensivkurs för körkort?

Det beror helt och hållet på hur läraktig du är, det är det viktigaste. Om du vid sidan om din intensivkurs har hjälp privat kanske du kan spara in några lektioner. Sedan är det olika svårighetsgrad på var du kör. Kör du i en storstad som t ex Malmö eller Göteborg är allt lite svårare. Där finns trafik, trafikljus, cyklister som kör hursomhelst och människor som inte tittar till höger och vänster innan de korsar vägen. Det är en stressig miljö att köra i. 

Väljer du att köra i en liten håla som t ex Hörby är det enklare att klara av trafiken. Där finns i princip en huvudgata och lite småvägar som leder rakt ut på landet. Det värsta som kan hända där är att du får köra efter en bred traktor med släp. Ett bra sätt att träna ditt tålamod. 

Fler nyheter