Bättre pris hos mindre bilverkstäder

01 mars 2020 jonas_olsson

Det kan vara svårt att hitta en bilverkstad när man väl behöver en. Man vill ju att de både ska vara bra, billiga och snabba. Faktum är att det kan skilja väldigt mycket i pris mellan de olika verkstäderna. Därför gör man för det mesta klokt i att ringa runt till ett par olika och be om prisofferter innan man bestämmer sig. De bästa bilverkstäderna satsar mycket på att vidareutbilda sina mekaniker och på att ha rätt verktyg som underlättar jobbet. Därför kan en bilverkstad med en lite högre timpenning ändå ibland vara billigare, eftersom de med rätt verktyg och personal kanske jobbar effektivare. 

 

Åtgärda fel och gör service regelbundet

Man bör även, som bilägare med garanti på bilen, tänka på att göra service och åtgärda fel enligt serviceboken. Att även ha koll på bilens olja är viktigt, eftersom det är den som smörjer motorn. Oljan ska vara gyllenbrun, och är den svart eller grå kan det tyda på olika läckage. Att ha koll på oljans färg är därför lite som att ta ett blodprov, fast på bilen. Även här kan man komma undan billigare om man vänder sig till andra än de stora märkesverkstäderna. Speciellt i storstäderna är det dyrt att serva eller laga sin bil. Om man istället vänder sig till exempelvis en bilverkstad gröndal har man större chans till bättre priser.

 

 

Man är skyddad av konsumenttjänstlagen

Innan man lämnar in sin bil för service eller reparation ska man alltid be om pris. Skulle ändå tilläggsarbeten och ökade kostnader uppkomma under arbetets gång, måste bilverkstaden informera om detta enligt konsumenttjänstlagen. Likaså ska verkstaden avråda från tjänster som inte är till rimlig nytta. Görs inte detta har inte bilverkstaden rätt till ersättning. Att fråga vänner och bekanta om tips på seriösa bilverkstäder kan vara ett bra sätt att hitta rätt mekaniker för er bil. 

Fler nyheter