Bilar som tål en tuff vardag

20 oktober 2019 admin

Det finns bilar som passar för olika ändamål. Dels så har man den klassiska pendlarbilen­– liten, bränslesnål och billig att äga. Kombin stämplas oftast som familjebilen, skåpbilen som hantverkarbilen och så vidare. Men ibland kanske man behöver slå flera flugor i en smäll. Hur vore det att kombinera behovet av en rymlig familjebil utan att tumma på bilens egenskaper att ta sig fram i en lite tuffare terräng. Högre markfrigång underlättar vid stora snömängder och ojämn terräng. Kanske är det så vägen ser ut upp till fjällstugan? Vad är det då för bil som skulle passa dessa behov?

 

Suven populär

Det är just det ovanstående som gjort suvarna så populära som familjebilar. Även om det kan tyckas onödigt tufft och dyrt att köra runt på familjen i en suv så handlar det för många om säkerhet. I en fyrhjulsdriven suv tar du dig lättare fram under eländiga förhållanden utan att förlora komforten och rymligheten från en personbil. Många bilmärken har idag tagit fram en suv-modell eftersom efterfrågan har ökat. Volvo kallar till exempel sina suvar för XC och BMW har sina X-modeller. De en gång mycket bränslekrävande suvarna finns numera oftast att få som laddhybrider.

Bilar som klarar tuffare arbeten

Suvar i all ära men ibland behövs faktiskt en ännu tuffare bil. Kanske behöver din bil även kunna dra ett hästsläp, en biltrailer eller köras över betesmarker? Många suvar skulle säkert klara av dessa jobb men det kan även vara värt att kolla på exempelvis Landrover och Jeep som är mer utpräglade arbetsbilar. Många av modellerna har fem säten och kan därför fortfarande användas som familjebilar. Om du är osäker på vilken bil som passar dina behov kan du vända dig till en återförsäljare av nya eller begagnade bilar. Ett exempel på ett företag som säljer lätt begagnade bilar är Bogstedt Bil utanför Borås.

Fler nyheter