Drömmen om ett mobilt hem

10 juni 2020 patrick_pettersson
Drömmen om ett mobilt hem

Hör du till dem som är hemkära, älskar sitt hem, sin borg men också älskar att upptäcka nya platser? Resa runt och se världen, och ändå ha en bit av hemmet med dig? En plats som du utformar efter din smak och där du har dina  personliga saker. Friheten att ta den med dig på vägarna och stanna där det känns bra, omgivningen förändras, men ditt bo är med dig. Då är väl husvagn den perfekta lösningen? För den som vill upptäcka Sverige, åka från camping till camping, eller stanna ett längre tag. Fördelen med husvagn kontra husbil är att  du bara kopplar av husvagnen från bilen och kör runt i din personbil, inte ett stort fordon.

 

Stor och lyxig eller liten och smidig husvagn

Beroende på hur mycket tid du vill spendera i ditt mobila hem finns det olika storlekar och modeller av husvagnar att välja på. Är du den som helst vill leva husvagnsliv hela sommaren på en och samma camping, då väljer du kanske en större och mer påkostad vagn. Men om du vill ha en vagn som mera är en övernattningsplats längs vägarna, då kanske en mindre och enklare modell passar bättre. Det finns många varianter av mobila hem att välja mellan.  

 

 

Ny eller begagnad husvagn?

Många kanske börjar med en begagnad husvagn för att senare, när man insett att husvagnslivet blivit en del av en själv, köpa en ny. Ofta finns det riktigt hyggliga begagnade vagnar. De kan ha blivit inbytta på grund av att den förre ägaren behövt en större, inte för att det är något större fel på dem. Det kan vara ett bra sätt att känna efter hur man trivs med livet i husvagn. Så småningom börjar man titta efter helt nya, när man kommit underfund med exakt vad man är ute efter.

Fler nyheter