Efter färdig leverans

17 augusti 2020 william_eriksson

Mycket gods och material packas på lastpallar. Det innebär att man som mottagare kan sitta med en mängd lastpallar efter en leverans är klar och avpackad. En del fraktbolag använder sig av lastpallar för att packa kartonger på och då kan det vara en detalj som man hämtar som retur vid nästa leverans.

Det kan även gälla för en del avsändare som ser det som en besparing att kunna få tillbaka sina pallar för frakt till en annan kund. Men ibland finns det ingen som vill ha returer och då kan man behöva göra sig av med sina lastpallar på annat sätt. 

Pengar på emballage  

Köpa lastpallar är en marknad som kanske kan låta ganska smal. Men om man ser siffror på hur mycket som fraktas varje dag så förstår man att det är en förhållandevis stor och mycket viktig funktion. Vissa beställer ut en container för att kasta lastpallar i.

Den ska sedan hämtas och tömmas, trots att den mestadels består av luft mellan alla kasserade pallar. I stället så kan man spara på sopberget och tjäna pengar samtidigt. EU-pallar är stabila pallar med märkning som följer vissa mått och material som borgar för en hög kvalitet. Det betyder även att dessa pallar har ett bra andrahandsvärde. Därför är det de pallar som man helst vill köpa av kunder.  

 

Samla och skicka

De företag som arbetar med att köpa och sälja lastpallar kör ofta runt till kunderna och samlar upp. Men för att man ska få bäst ekonomi i det så vill man helst att kunden har så pass många pallar att man kan fylla ett lastbilssläp. Priset som företaget betalar beror på vilket skick som pallen är i, eller om den behöver lagas.

Även vad det är för typ av pall inverkar, om inte köparen valt att endast satsa på EU-pallar.  

Fler nyheter