Enkla tips på hur man vårdar sin bil

18 maj 2020 william_eriksson

En bil sjunker snabbt i värde, framförallt om man inte vårdar den på rätt sätt. För det är just yttre och inre förslitningar som gör att bilen sjunker i värde. Genom att vårda bilen på rätt sätt så kan man hålla den i fint skick och sälja den för ett bra pris när det väl är dags. Mycket ligger givetvis i hur man behandlar bilen ute på vägarna, men det handlar också om hur väl man vårdar bilen när den inte är i bruk. Genom att exempelvis lämna in bilen på bilrekond regelbundet så är mycket vunnet. Se exempel på tjänster och priser på https://www.team1.se/.

 

Så vårdar man bilens yttre

Första intrycket är viktigt. Men inte endast därför är det viktigt att ta hand om bilens lack. Undviker man att fixa repor eller låter bilen vara täckt av smuts under längre tid så kan nämligen bilen få permanenta skador och sjunka i värde. Repor kan bli till ännu större och smuts och kondenserade ångor kan fräta på lacken. För att undvika detta bör man se till att fixa repor direkt när de uppstår och även vara noga med att tvätta bilen regelbundet. Lämnar man in bilen på en bilrekond så kan man välja att få bilen vaxad och polerad. Detta ger bilen ett extra lager av skydd.

 

red car under tree

 

Ett sunt förnuft räcker långt.

Genom att köra varsamt, det vill säga inte göra hårda inbromsningar och maxa hastighetsmätaren, så undviker man att bilen slits fort. Bilen slits just ofta så fort som man hanterar den. Det finns inga genvägar till att hålla sin bil i fint skick, oftast är det just sunt förnuft som är det viktiga. Genom tre enkla och logiska tips så håller man bilen i trim: varsam körning, inte köra med inre defekter och att tvätta bilen regelbundet.

Fler nyheter