Foliering för ett säkert andrahandsvärde

18 maj 2020 Cecilia Olsson

Det är trevligt att åka runt i en fin och fräsch bil istället för en som ser gammal och sliten ut. Ser bilen ut att vara i gott skick så ger det dessutom ett bättre andrahandsvärde. Det är därför viktigt att vårda bilen både invändigt och utvändigt, samt serva den med jämna mellanrum. För att skydda lacken på bilen så att den håller sig fräsch utvändigt kan man göra något som kallas helfoliering eller carwrapping.

Håll lacken på bilen fräsch i många år

En stor fördel med att klä sin bil i folie är att lacken skyddas mot de flesta repor och stenskott. Om man folierar fordonet redan från början så kan man presentera en bil som ser så gott som ny ut utvändigt om man efter några år vill sälja den. Samma sak gäller om man har man ett företag som leasar bilar, då kan man enkelt klä av folien när leasingkontraktet gått ut och bilen ser som ny ut i igen. 

Ge din bil en personlig touch 

En annan fördel med helfoliering är att man kan få den färg man vill på bilen utan att behöva göra en dyr omlackering. Ytan blir fräsch och förutom kulör så kan man till exempel välja matt, metallic eller pärleffekt, det ger ett personligt utseende på bilen. En potentiell köpare kanske inte har samma smak som en själv när det kommer till hur man vill att bilen ska se ut, därför är det bättre att göra en helfoliering istället för att ändra bilens originallack till något som kanske inte faller andra i smaken. En lackering är dessutom både dyrare och mer omständig än foliering. 

Hos Best of Wrapping kan man boka foliering i Växjö. Best of Wrapping utför foliering på alla slags fordon och använder sig av högkvalitativa produkter som skyddar lacken samt inte lämnar några spår efter sig. 

Fler nyheter