Förvaring och förflyttning

07 mars 2020 lily_hansen

Man kan nog kalla lastpallar för ett mirakelsystem när det kommer till förvaring och förflyttning. Några enkla plankor som sätts ihop och sen man startar trucken. Och vips så kan man flytta runt med pallen och det som man valt att placera på den. Det man väljer att placera på pallen står säkert och tryggt. Pallen kan inte bara förflyttas från en plats till en annan utan även ställas upp på hyllor och förflyttas i luften med hjälp av kranar. På pallställningar används pallar också som hyllplan, som man kan förvara sitt material på.

 

Sidor eller kragar

Om man vill använda lastpallar till mindre gods av något slag, så kan man lägga en skiva på pallen och sedan sätta pallkragar runt omkring. Pallkragarna kan monteras på varandra till valfri höjd och materialet stannar säkert på sin plats utan att trilla av. Lastpallarna har även blivit populära att montera ihop och nyttja till annat än frakt och förvaring. Medan pallkragarna i sin tur blivit så pass populära att nyttja till odling att de till och med säljs separat i trädgårdsbutiker och på byggmarknader. Genom att trycka ner en pallkrage lite i jorden och sedan lägga några pallkragar ovanpå, skapar man en odlingslåda till blommor eller kryddväxter.

 

Lastpallens andra liv

Det finns pallar av olika material men det vanligaste är trä. Med dessa träpallar kan man skapa ett andra liv för pallen, när den slutgjort sin funktion som fraktmedel eller emballage. Många nyttjar lastpallar för att bygga möbler utomhus, och även inomhus. Soffor, bord och avskiljare är enkelt att bara ställa ihop och måla om så önskas. Och när pallen inte längre fungerar där heller så kan man såga itu den och använda den i braskaminen för att värma upp bostaden. Kommer man över en fin eu-pall så kan man dock sälja den istället, eftersom pallarna har ett andrahandsvärde.

Fler nyheter