Hitta en bra körskola i Nacka

28 december 2021 jonas_olsson

editorial

Den som ska ta körkort måste först ansöka om ett körkortstillstånd från transportstyrelsen. Men det gäller också att hitta en riktigt bra körskola och körlärare som man trivs med. Detta betyder inte att man ska bli bästa kompis med sin körlärare, utan man ska ha någon som är bra på att lära ut och som är engagerad och ger bra körlektioner. Ofta är de körlärare som har mest erfarenhet de bästa. Märker man att kommunikationen med körläraren inte fungerar eller om man är missnöjd på något vis ska man be att få byta körlärare. 

Många körskolor erbjuder också testlektioner. De är egentligen till för att körskolan ska kunna bedöma vilken nivå man är på. Fast lektionen kan också användas av eleven för att avgöra om man står ut med körläraren. Hur mycket det kostar att ta ett körkort beror till stor del på hur många körlektioner man behöver ta. Har man inte möjlighet att också övningsköra privat med en vän eller förälder, utan bara övningskör på körskolan blir det oftast lite dyrare. Men det går att komma ner i pris genom att köpa tio körlektioner åt gången. 

 

image

 

Roligare att övningsköra med en Audi 

Att övningsköra med en bra bil är oftast roligare och mer inspirerande. Det finns körskolor där eleverna får köra Audi Q3 som  exempelvis på elitetrafikskola.se i Nacka; https://elitetrafikskola.se/. Men det är också viktigt att välja en körskola som inte ligger alltför långt bort, och dit det är enkelt att ta sig genom att åka kommunalt. 

Många upplever de första lektionerna som väldigt tröttande då det är mycket att hålla koll på. Därför är längden på körlektionerna ofta bara femtiofem minuter i början. Då blir det enklare att hålla fokus och faktiskt lära sig hur man kör säkert. När man sedan har kört ett tag kan man med fördel boka en dubbellektion. 

Fler nyheter