Hur många bilägare kan laga sin bil?

29 januari 2020 william_eriksson

Att plugga till körkortet är lite som att plugga till en tenta eller ett annat stort prov i skolan. Man lusläser, antecknar och gör olika små delprov i pluggprocessen. Man läser in sig på miljökörning, koldioxidhalter, laster och såklart alla trafikregler och skyltar. Frågan är dock hur många som skulle klara av att göra om ett teoriprov ett par år efter att man tagit sitt körkort. Det är nog inte en helt kontroversiell tanke att ganska många körkortsbelönade bilister faktiskt inte hade klarat det, hur bra man än kör i trafiken. Än färre skulle ha en aning om hur man bär sig åt om bilen plötsligt slutar fungera.

 

Du behöver inte göra jobbet själv

Här kommer dock lättnaden. Man behöver inte ha en aning om hur man ska fixa en bil som protesterar. Det finns andra som sköter bilservicen åt dig nämligen. Säg exempelvis att du är ute på road trip. Från söder till norr. Du har precis passerat Gävle och är på väg in i de norra skogarna och din bil bestämmer sig för att lägga ned verksamheten. Då finns det en Bilverkstad i Hudiksvall, eller någon annanstans, som kan det där du inte behöver kunna.

 

 

Lämna jobbet till experterna

På bilverkstäder som AB Bilteknik finns den kompetens du inte har tid, möjlighet eller intresse att utveckla. Du vill bara ta dig från punkt A till punkt B med din bil och inte göra bilservice på den själv när den behöver öppnas upp. Inga problem! Det är precis så det ska vara. Låt experterna ta hand om din punktering, soppatorsken eller motorhaveriet. Mekanikerna är där för dig och din bil så att du kan koncentrera dig på att cruisa längs vägarna, spela road trip-musik och glida fram längs vårt avlånga land. Kom ihåg, mekanikerna är våra bilars läkare och verkstäderna är dess sjukhus!

Fler nyheter