Husvagnar – rullande bostäder för många människor

11 januari 2022 lily_hansen

editorial

En husvagn kan ta en ut på många av livets roligaste äventyr. Tänk vad mycket oväntat som kan hända när man rullar fram på vägarna och tar in på nya ställen där det känns bra att sova. Tänk så många roliga möten alla som åker i en husvagn upplever under tiden de är ute på vägarna. Vilka människor kommer inte i ens väg som man annars inte fått möta i sitt liv? Att åka husvagn är kanske ett härligt liv för en som är lite av en nomad.

Husvagnar kan se ut på alla möjliga sätt

Husvagnar har en hel del gemensamt men de kan skilja sig rejält åt när det gäller utförandet. Det gemensamma är att det finns en plats eller flera att sova på. Utöver det brukar det finnas någon form av förvaring och en avdelning med toalett, dusch eller handfat. En liten spis är en annan gemensam sak och en liten vask för att klara av disk och för vatten till mat eller rengöring.

 

image

 

Husvagnar på väg

Några husvagnar är inredda med all möjlig lyx, medan andra är relativt torftigt utrustade och har bara det allra nödvändigaste. Det finns stora villavagnar som man ställer upp på en camping. De liknar mer en liten sommarstuga i sitt utförande. De passar bättre för dem som vill vara på en plats hela tiden och mindre för dem som vill prova på nomadlivet. 

De flesta gillar att prova det rörliga livet under ett par veckor på sommaren, medan det faktiskt finns personer som lever hela sitt liv i en stor eller en lite mindre husvagn. En del har gjort det i hela sitt liv och andra gör det när de börjar närma sig pensionsåldern. Det blir fler och fler husvagnar som rullar på våra vägar med nöjda personer bakom ratten och i förarsätet. 

Fler nyheter