Kontroll och reparation

21 juli 2020 william_eriksson

En bilservice är ett sätt att få en ordentlig genomgång av sin bil som inte ens bilprovningen gör på samma sätt. Bilservice i Tyresö använder sig av en handdator och gör en visuell kontroll av hela fordonet in i minsta detalj. Man kontrollerar fordonets skick och ser ifall något mer än det som ingår i servicen behöver åtgärdas. Som bilägare är det en trygghet att veta att bilen inte enbart är tillåten att köras på vägarna utan även att det är mindre troligt att den går sönder inom en snar framtid.

 

Service efter körsträcka

Beroende på hur långt fordonet har körts är det olika moment som man gör gällande reparationer, utbyten och påfyllning av vätskor med mera. Man brukar tala om den stora eller lilla servicen som var och en infaller vid olika antal körda mil. Men åtgärderna skiljer sig även en del beroende på bilens märke, drivmedel och utrustning. Har bilen till exempel en kamrem så ska den bytas ut vid ett visst antal mil för att man inte ska riskera att den går av och förstör motorn. Därför är det viktigt att korrekt uppge körsträcka och ifall någon reparation är utförd vid sidan av, när man bokar en bilservice.

 

 

När servicen ingår i priset

Det kostar en del att utföra en bilservice men vissa bilar har service som ingår. Om man leasar en bil privat eller på företaget så brukar bilservice ingå i totalsumman som man betalar för hyran. Men det är precis lika viktigt att man har koll på när bilservicen ska ske och bokar tid på en bilverkstad som leasingföretaget önskar. Har man en tjänstebil så kanske man kör väldigt mycket. Då är det viktigt att man har extra koll på vid vilka miltal som bilservice ska ske och att man även gör en bokning i god tid.

Fler nyheter