Ni får bra däckservice i Stockholm

17 juni 2021 jonas_olsson

Stockholmstrafik kan om något upplevas som stressig. Människor tar sig fram på både insidan och utsidan om en. En del kör snabbare än andra. Ganska ofta ser man olyckor som händer i Stockholm. 

Antagligen vore det väldigt annorlunda om människor inte var så stressade i trafiken. En annan sak som också kan vara bidragande är att bilen inte är i ett bra skick. 

Man bör minst en gång om året göra en service på bilen, för att serva alla de delar som slits. Men även för att upptäcka problem som finns eller är på väg att uppstå. En stor del av bilen är ju så klart bilens däck. Det är inte bara att slänga på ett par däck och tuta och köra. Man måste kolla igenom så alla däcken är i tillräckligt bra skick och sitter som de ska på bilen. 

 

Följ regler och lagar 

När man vistas på vägarna i sin bil måste man förhålla sig till Sveriges regler och lagar. Inte bara för att det är en lag, utan för er säkerhets skull. Det finns en anledning till att däcken måste ha ett visst mönsterdjup kvar, till exempel. 

Detta har att göra med, bland annat, på sommaren om det regnar. Ju djupare mönster du har desto bättre. Är mönstren för slitna kan det vara svårare att hejda en vattenplaning. 

Man behöver även se till så att det är tillräckligt mycket luft i alla däcken. Med för lite luft i däcken kan det påverka både styrningen och bromssträckan. Så var noggrann med däcken och ta hjälp med din däckservice i Stockholm om det behövs. 

Det finns flera verkstäder att vända sig till, till exempel dessa: https://farstadackcenter.com/tjanster/dackservice-stockholm/. Har du flera uppsättningar däck finns det även verkstäder som har däckhotell. Där kan man förvara däcken tills det är dags för nästa säsong. 

Fler nyheter