Semestra lite närmare

02 januari 2020 admin

editorial

Att vara klimatsmart är mer aktuellt än någonsin, så varför inte skippa flygresorna och istället semestra så pass nära att man kan ta sig dit med bilen? Kanske en husvagnssemester? När man pratar om husvagnssemester är det nog många som har en förutfattad mening om hur en campare är. Kanske har man svårt att identifiera sig med den bilden man får upp huvudet, men denna bild stämmer inte alltid; åka på semester med husvagn kan vem som helst göra! En husvagnssemester är en semester som går alldeles utmärkt att anpassa efter hur man själv vill ha det, så låt oss fokusera på alla de möjligheter som husvagnen för med sig. 

 

Behåll vardagens bekvämligheter
Det finns mängder av olika resmål att välja bland under husvagnssemestern. Med husvagn kan man besöka allt från stadscampingar med många bekvämligheter till enkla och naturnära campingar. Med det sagt så behöver närhet till naturen såklart inte betyda avsaknad av bekvämligheter. Och det är just det som gör husvagnslivet så bra – valfriheten i kombination med det faktum att man kan ta med sig mycket av det man annars kanske saknar när man är hemifrån. 

 

 

Ska man ha husvagn, eller?

När man väl har bestämt sig för att testa på campinglivet, ska man då hyra en husvagn eller köpa en ny? Att hyra en husvagn kan vara ett bra alternativ innan man vet om man trivs med husvagnslivet, men har man väl insett att husvagn är grejen – ja, då är det förstås praktiskt att äga en egen. Husvagnar finns att köpa både nya och begagnade hos olika återförsäljare över hela landet. Vill man vara säker på att få bra service kan man leta efter auktoriserade återförsäljare för de husvagnsmärken man är intresserad av. Bland annat finns Campea som är auktoriserad återförsäljare för flera olika husvagnsmärken; däribland den svenska tillverkaren Kabe. 

Fler nyheter