Semestra på egna villkor med husvagn

08 juni 2020 patrick_pettersson

Campingliv eller lyxhotell? Kanske har du landat någonstans mitt emellan och är redo att ge dig ut på äventyr där du själv får bestämma rutten? En husvagn öppnar upp för möjligheten att bo bekvämt samtidigt som du slipper tidsstyrda charterresor och istället kan resa på dina villkor. Du kan komma nära naturen utan att behöva bråka med tältpinnar och myggnät. En bra balans mellan det primitiva och modern bekvämlighet. Husvagnar kommer i alla möjliga sorter och vilken som passar dig beror helt på hur mycket utrustning du behöver för att skräddarsy en så lyckad semester som möjligt.

 

Att tänka på vid köp

Det bästa är att vända sig till en husvagnshandlare, även om du köper en begagnad husvagn. Du får då bättre garantier än om du köper av en privatperson. Fukt är ofta det största problemet hos begagnade husvagnar, så titta efter fukt runt takluckor och fönster, i skarvar och hörn. Använd gärna en fuktmätare om du är osäker. Du kan också göra en fuktmätning hos en verkstad innan köp. Ska du använda vagnen året runt behöver den tåla minusgrader, annars kan vattnet frysa och bekvämligheten blir påtagligt sämre.

 

 

Innan du ger dig iväg

Det finns några saker du behöver veta innan du ger dig ut på vägen med din husvagn. Du behöver ta reda på hur mycket vikt din bil får dra. Din husvagn väger mycket men det gör också din packning som du lastar på. Ha koll på vilken hastighet du får köra i och om det finns särskilda regler att följa när du kör med släp. Det kan också vara bra att ta reda på var längs rutten du kan fylla på vatten och tömma toaletten, och om det finns ställen där du inte får parkera. Sedan är det bara att ge dig iväg och njuta av en semester i frihet.

Fler nyheter