Skepp o’hoj!

25 oktober 2019 admin

Har du någonsin drömt om att ha en båt? Det är du i sådant fall inte ensam om. Det är många som har samma dröm. Vatten verkar på något märkligt vis vara väldigt lockande för människor. Att få sitta i en båt och gungas lugnt av vågorna och höra det kluckande ljudet av vattnet kan var mycket rogivande, så rogivande att många bestämmer sig för att göra slag i saken och faktiskt köpa en båt. Att köpa den är ganska lätt, men sedan kommer det som är lite klurigare: var ska den få plats?

 

 

Plats för båten

 

Båten behöver en plats både under sommaren och vintern. Detta måste man ju fixa innan själva båtköpet. Beroende på var man bor och var man har tänkt ha båten så kan detta variera i svårighetsgrad. På många ställen kan det vara lång kö för att få en båtplats, och detta kan såklart vara riktigt enerverande när man väl bestämt sig och vill ha en båt på direkten. Därför bör man, så fort man närmar sig beslutet att köpa båt, ställa sig i båtplatskö. Gör det innan själva båten är inhandlad, ju förr desto bättre! Har du tur finns sedan en plats när båtaffären är klar.

 

Vad kan marinan erbjuda?

Har du hört om olika marinor där det är svårt att få plats? Tveka ändå inte att kolla läget! Det kan ju hända att de kanske har anlagt fler bryggor och utökat antal platser. Detta gjorde exempelvis Resarö Marina nyligen. Helt plötsligt fanns det 50 nya platser för alla båtdrömmare. En bryggplats räcker ju tyvärr inte, utan man måste hitta en plats inför vintern också. Flera marinor erbjuder vinterförvaring som en av deras tjänster, vilket brukar vara ett smidigt alternativ. Vill man spara på slantarna och har en stor tomt kan man alltid förvara den hemma istället, om än det bästa är att ha den under tak vintertid.

Fler nyheter