Snart behöver alla i Tyresö hjälp att byta däck

30 september 2021 patrick_pettersson

Som bilägare är det viktigt att kunna precis allt om din bil. Kan du inte meka själv är du ingenting värd som bilförare. Eller? Känns det så? En gång i tiden var nog detta en relativt utbredd uppfattning, men i dagens samhälle är det så fel som det kan bli. 

Inte ens riktiga bilentusiaster klarar av att meka med en modern bil. Och det är alltså inget att skämmas för. Eller något som säger någonting alls om dina kvaliteter på vägen. Nutidens bilar har blivit så datoriserade att det i princip bara är verkstaden som gäller för minsta lilla hack i motorn.

Det är väl bara en tidsfråga innan det är stört omöjligt att byta däck också. Som tur är ligger bilverkstäderna i framkant. De flesta bilmekaniker har sett till att utöka sortimentet av tjänster som har med däck att göra. Både service, däckskifte och förvaring är en självklarhet att erbjuda idag. Det kommer inte lyftas ett enda ögonbryn när du kommer in på verkstaden “bara” för att byta däck i Tyresö. 

 

 

Skrymmande däck får bo på hotell

Förutom det praktiska kring ett däckbyte är ju det där med förvaring av däck ett stort problem. Särskilt i storstadsområden och förorter som Tyresö. Trångboddhet och avsaknaden av ordentliga förråd gör att det för många är en omöjlighet att förvara däcken hemma. Och hur du än vrider och vänder på säsongerna är det ju alltid en uppsättning däck som inte används. Tur att det går att hyra in sig på däckhotell. 

Du kan helt enkelt sluta oroa dig och skämmas både för att du behöver hjälp att byta däck och för att du inte har någonstans att ha dem. Hela Stockholm sitter i samma båt. Eller bil, om man ska vara petnoga. För det är ju trots allt bilar det handlar om.

Fler nyheter