Snygg bil medan du gör annat

08 januari 2020 william_eriksson

Att hålla sin bil ren och snygg både invändigt och utvändigt är inte alltid det lättaste. Ofta följer grus och sand från skosulorna med in och skräpar ner, det är också lätt att parkeringsbiljetterna blir liggande i ett sidofack och att den tomma kaffemuggen åker med ett bra tag innan den hamnar i papperskorgen. För att inte tala om allt som utsidan av bilen utsätts för. Ska du hålla lacken i topptrim krävs många timmars arbete med att vaxa och gno på bilen. Känns det inte som ett arbete du har lust att göra själv kan det kännas som en lättnad att professionella tar hand om bilen, städar och snyggar till den

 

 

Ta hand om lacken

 

Genom att lämna in bilen till ett företag som håller på med bilvård och rekond får du garanterat ett professionellt resultat som du blir nöjd med. Under tiden kan du ägna dig åt något som du tycker är roligt eller passa på att skämma bort dig själv lite. Som pricken över i:et kan det vara läge att även passa på att be om motoroptimering eller varför inte ett lackskydd eller en lackförsegling. Lackskydd tar bort fläckar från till exempel tjära eller dubbstänk. Det gör också att bilen blir lättare att tvätta och ger ett mer långvarigt skydd än en vanlig vaxning. Lackförseglingen gör att bilens lack får en hårdare yta som är mindre känslig för repor och håller utsidan snygg längre. 

 

Se över däck, fälgar och solskydd

 

När du ändå har bilen inlämnad hos en bilvårdsfirma kan det också vara läge att be dem att se över däck och fälgar, kanske börjar det bli dags att investera i nya och då kan företaget ge förslag på vad som skulle passa för just din bil. Det kan även vara läge att be dem se över det bästa solskyddet för din bil och lägga lite pengar på montering av solfilm.

Fler nyheter