Solfilm i Stockholm – Skydda din bil från solens strålar

09 november 2023 Theodor Selimovic

editorial

Att bo i Stockholm innebär att man ofta stöter på problem med solen när man kör bil på sommaren. Solens starka strålar kan göra det obehagligt varmt i bilen, bländar föraren och skada bilens inredning. För att undvika dessa problem kan man installera solfilm på bilens rutor.

Vad är solfilm och hur fungerar det?

Solfilm är en tunn film som appliceras på bilens rutor. Filmen består oftast av polyester och innehåller en UV-skyddsbeläggning som skyddar föraren och bilens passagerare från solens skadliga strålar. Det finns olika typer av solfilm som har olika egenskaper beroende på deras toning, material och UV-skydd. Ju mörkare filmen är, desto mer UV-skydd har den.

Solfilm fungerar också som solskydd, vilket innebär att det reflekterar en del av solens strålar och minskar mängden värme som kommer in i bilen. På så sätt kan man undvika att det blir för varmt i bilen, vilket gör bilresorna mer bekväma.

Vad är fördelarna med solfilm?

Det finns flera fördelar med att installera solfilm på bilens rutor. En av de största fördelarna är att filmen skyddar både förare och passagerare från solens skadliga UV-strålar. UV-strålning kan skada huden och ögonen, och solfilm skyddar mot dessa farliga strålar.

En annan fördel med solfilm är att den skyddar bilens inredning mot solens strålar. Solens strålar kan bleka och skada bilens inredning över tid, vilket kan leda till att bilen ser sliten ut. Genom att installera solfilm minskas mängden UV-strålar som når bilens inredning, vilket förlänger livslängden på bilens inredning.

En tredje fördel med solfilm är att den minskar mängden värme som kommer in i bilen. På sommaren kan det bli väldigt varmt i bilen, vilket gör bilresan obekväm. Genom att installera solfilm minskar mängden värme som kommer in i bilen, vilket gör att luftkonditioneringen inte behöver arbeta lika hårt för att hålla nere temperaturen. Detta kan i sin tur leda till lägre bränsleförbrukning och underhållskostnader för bilen.

solfilm i Stockholm

Vad kostar det att installera solfilm?

Priset för att installera solfilm på bilens rutor varierar beroende på bilmodell och typ av film. För en genomsnittlig bil kan priset ligga mellan 2 000 och 5 000 kronor. Men det är viktigt att tänka på att solfilm kan vara en bra investering på lång sikt, eftersom den skyddar bilens inredning och minskar energiförbrukningen.

I Stockholm finns det flera företag som erbjuder installation av solfilm på bilens rutor. Det är viktigt att välja en pålitlig och erfaren installatör för att säkerställa att solfilmen är installerad på ett korrekt sätt och ger den önskade effekten.

Solfilm är ett bra sätt att skydda förare och passagerare från solens skadliga UV-strålar samtidigt som man minskar mängden värme som kommer in i bilen. Genom att installera solfilm på bilens rutor kan man också skydda bilens inredning från solens strålar. I Stockholm finns det flera företag som erbjuder installation av solfilm på bilens rutor, men det är viktigt att välja en pålitlig och erfaren installatör. Vi kan rekommendera Team1, som har lång erfarenhet av att installer solfilm. Du kan kontakta dem via https://www.team1.se/tjanster/solfilm-bil-stockholm.

Fler nyheter