Vad behöver din bil?

02 november 2019 admin

Kanske dags att sluta ignorera den blinkande lampan bakom ratten? Boka tid för reparation på en bilverkstad i Gnesta! Om bilen måste lämnas in har de flesta bilverkstäder ersättningsbilar som du får köra under tiden. Eller är det dags för bilservice snart? Det går ofta smidigt att boka en tid på nätet. Då kan man skriva till vilken verkstad man vill. Man behöver förklara vad bilen behöver i serviceväg och eventuella tillvalstjänster som bilen skulle må bra av. Även vanliga reparationer kan man ofta boka på nätet. Då kan man också skriva in om man behöver en ersättningsbil. Ofta känns det bra att lämna sin bil för översyn av ett proffs. 

 

 

Stenskott igen 

 

Självklart är det en fördel att så snabbt som möjligt laga eventuella skavanker på bilen. Det gäller både krånglande avgasrör och en trasig fönsterhiss. Men inte minst är det bäst att vara snabb om du fått ett stenskott. Ett stenskott kan nämligen snabbt bli till en spricka. Om du är ute och kör bilen när det händer kan det bli farligt. Och när stenskottet väl har spruckit kanske hela framrutan måste bytas. Det är väldigt dyrt och tar tid. Ett vanligt stenskott fixar en verkstad på ungefär trettio minuter! I bästa fall har du en bilförsäkring som täcker glasskador också. 

 

Märkesverkstad

 

Vilken verkstad ska man välja? Ibland är det akutläge och första bästa som gäller, medan man andra gånger gärna vänder sig till en auktoriserad märkesverkstad, till exempel inom Volkswagen Group. Och vad innebär en märkesverkstad? Jo, att den uppfyller vissa krav förstås. Verkstaden ska se ut på ett visst sätt och vara utrustad med tillverkarens krav på utrustning. Årligen kommer en representant från Volkswagen Group och kontrollerar verkstaden och kvaliteten på densamma. Vidare är aktuell utbildning av kompetenta mekaniker ett viktigt krav. Swärd Bilverkstad AB i Järna är ett exempel på en märkesverkstad. 

Fler nyheter