Varför gå till en däckverkstad?

19 januari 2020 jonas_olsson

Är det dags att byta till vinterdäck eller sommardäck? Som bilägare har du två val. Antingen så kan du byta däcken själv, eller så kan du anlita en specialist genom att besöka en däckverkstad. En däckverkstad är full av specialister som sysslar med olika däckrelaterade tjänster varje dag, som exempelvis att byta hjul. På så sätt sparar du dyrbar tid och kan känna dig säker på att dina hjul är omhändertagna av proffs. Självklart kan specialister på däckverkstäder hjälpa dig med mer än bara att byta hjul, utan erbjuder många olika tjänster när det gäller däck. 

 

Tjänster som däckverkstäder erbjuder

Står du nu vid sidan av vägen med en punktering och kan inte komma någon vart, inte ens till någon däckverkstad? Tur nog har däckverkstäder generellt tjänsten service på väg, vilket innebär att en specialist från däckverkstaden kommer till dig med en servicebil och hjälper dig med din punktering. Därför har ofta däckverkstäder ett telefonnummer på sin hemsida som du kan ringa till och få hjälp i nöden. Förutom däckbyte och service på väg erbjuds ofta alla möjliga däckrelaterade tjänster på en däckverkstad. Exempelvis tvätt och rengöring av däcken, däckreparationer, hjulbalansering, däckomläggning, hjulinställning och till och med däckhotell. 

 

 

Ska dina däck in på hotell?

Behöver dina däck en semester? Vad är egentligen ett däckhotell? Tjänsten däckhotell innebär att däckverkstaden tar hand om dina däck och förvarar dem. Oftast ingår det dessutom olika tjänster innan däcken sätts in i förvaring, som ett spa på hotellet. På Emils däckverkstad, en däckverkstad i Ramnäs, ingår till exempel däckbyte, däcktvätt och sedan förvaring i deras däckhotell. Omhändertagna däck är en viktig faktor i att du glatt och tryggt kan köra din bil var du än ska. Försumma därför inte att söka hjälp hos en däckverkstad och se till att däcken på din bil håller god form. 

Fler nyheter