Varningslampor, konstiga motorljud eller punktering?

08 januari 2020 jonas_olsson

Bilar må vara bra att ha och fantastiska när de fungerar som de ska, men när någonting går sönder är det inte riktigt lika roligt. Bilreparationer är ofta hutlöst dyra, och både en och annan svordom kan mycket väl slinka ut om lacken repas, en varningslampa börjar blinka eller i värsta fall – motorn skär sig. Är man duktig på bilar och en hejare i garaget, kan man ofta åtgärda de flesta problemen på egen hand och på så vis spara en rejäl slant. Men då gäller det att ha både tid, tålamod och rätt grejer. Vill man slippa det är naturligtvis en bilverkstad det bästa alternativet. Och som tur är finns det gott om sådana i vårt avlånga land. 

 

Hitta en bilverkstad nära dig

Fel på bilen kommer aldrig lägligt, men det är förstås att föredra om det inträffar någonstans i närheten av en verkstad. Det är dock ingen större fara på taket om olyckan ändå skulle vara framme på en väg mitt ute i ingenstans, då bilverkstäder finns i så gott som varje liten håla. De flesta erbjuder dessutom bärgningsservice som hyfsat snabbt kan vara på plats om bilen totalt har brakat ihop. Bilverkstad i närheten av dig hittar du enklast genom en snabb sökning på nätet.

Kolla upp garantierna

Beroende på vad som lagas på din bil och hur pass omfattande reparationerna är, har du nästan alltid garantier som gäller för arbetet och de nya delarna. Det kan kännas skönt att veta om man betalar en dyr verkstadsnota och bilen mot förmodan ändå inte skulle fungera. Är du osäker på vad som gäller? Kolla upp det med din verkstad, och givetvis också med det försäkringsbolag där du har bilen försäkrad. Är bilen helförsäkrad täcks ofta en del skador av försäkringen, och du får plötsligt lite pengar över att lägga på roligare saker.

Fler nyheter